ikbenpresentator

Nederlandse Transplantatie Stichting

ikbenpresentator

Nederlandse Transplantatie Stichting

Je hebt iets dat je wilt uitleggen in videovorm? Klop dan bij mij aan, want ik zorg dat het een mooie productie wordt. De Nederlandse Transplantatie Stichting deed dat omdat ze meer inzicht wilden geven in hoe de wachtlijst voor orgaantransplantatie in elkaar zit.

Door mijn ervaring met het opzetten van de explainer, of uitlegvideo, bij NOS op 3 weet ik wat nodig is. Te beginnen bij een goed script. In dit project bouwde ik het aangeleverde script om naar een lekker lopende tekst waardoor de video een kop en een staart krijgt én -niet te vergeten- duidelijke hoofdstukken om de inhoud goed te kunnen volgen. Op het moment dat de woorden op papier komen, begint mijn hoofd te ratelen. Hoe kunnen we dit zo duidelijk en dynamisch mogelijk in beeld brengen? Automatisch teken ik een storyboard waarin camerastandpunten en een eerste opzet voor graphics zijn meegenomen.

RasFilm stond mij bij als videopartij bij opnames en montage. Zij leveren kwaliteit in beeld én in het meedenken naar visuele oplossingen om de explainer gedurende de volledige lengte interessant te houden. Tijdens de opnames focuste ik mij op het juist overbrengen van de teksten, maar ook op interactie. Hoe tof is het als de presentator letterlijk met de graphics speelt? Het is een onderdeel dat het maken van explainers voor mij altijd extra leuk maakt.

Na de montage volgt animatie. Op dat moment komt de explainer echt tot leven. Zo kun je accenten aanbrengen, de kijker echt meenemen in wat belangrijk is én letterlijk meer kleur brengen. En die kleur zorgt niet alleen voor sfeer en diepte, het zorgt ook voor herkenbaarheid. Wie is de afzender van de video? In dit geval is dat overduidelijk de Nederlandse Transplantatie Stichting.

  • Wat is het heerlijk om met Ben Prins samen te werken! Als presentator weet hij precies wat de wens is en weet dan ook de juiste tone of voice te gebruiken. Niet alleen het eindresultaat is dan goed, maar hij maakt van de dag zelf ook een feestje en neemt iedereen mee in zijn enthousiasme.

    Martijn Ras — RasFilm