ikbendesigner

Nieuws in de klas

nieuws in de klas ikbenprins

ikbendesigner

nieuws in de klas ikbenprins

Nieuws in de klas

Nieuws in de klas brengt de krant naar school. Om kinderen beter te informeren, maar ook om te laten zie hoe belangrijk goede journalistiek is voor het vormen van jouw blik op het leven en de maatschappij. 

Maar om een jong publiek te blijven bereiken, moet je een goede strategie hebben. Ik heb een adviserende rol gespeeld in verschillende kennissessies. Vanuit mijn werk bij NOS stories en als visueel denken kon ik een idee geven hoe je content aantrekkelijk kunt maken voor een jonge doelgroep.

Nieuws in de klas maakt lespakketten om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met het nieuws. Deze lespakketten heb ik n.a.v. de kennissessies geüpdatet. Docenten weten beter hoe ze de les kunnen voorbereiden en hoeveel tijd het kost en opdrachten zijn over- en inzichtelijker door verschillende visuele indicatoren.

Verder verzorg ik verschillende ontwerpen en maak ik video’s om Nieuws in de klas beter in de kijker te spelen. Zo heb ik mijn steentje bijgedragen aan de schrijfwedstrijd die ze organiseerden rond Prinsjesdag. Door een sterkere visuele aanwezigheid wist Nieuws in de klas de aandacht te trekken en kwamen er vele brieven binnen.

Nieuws in de klas is een onderdeel van NDP Nieuwsmedia

  • Ik heb met Ben mogen samenwerken vanuit Nieuws in de klas. Ben is ondernemend, heeft eindeloos veel ideeën en voor elke uitdaging een creatieve oplossing. Een echte aanvulling voor het team.

    Nicolette van Dijkum — Nieuws in de klas