ikbenstem

Het Oordeel van de Officier

ikbenstem

Het Oordeel van de Officier

In de true crime podcast ‘Het Oordeel van de Officier’ nemen officieren van justitie mij mee door spraakmakende misdaadzaken. Waaronder de zaak van Nicky Verstappen. Welke beslissingen moet een OvJ maken voordat een zaak in een rechtszaal terechtkomt? Met in het achterhoofd altijd de overweging: gaat het allemaal wel volgens de wet, volgens de regels? En minstens net zo belangrijk: staat iedereen in z’n persoonlijke recht?

De officieren openden met vol enthousiasme hun deuren en gaven mij een uniek kijkje achter de schermen. Ik werd volledig meegesleept in hun wereld: van de spannende achtervolgingen en arrestaties tot het ellendig lange papierwerk en de constante zoektocht naar recht doen aan mensen. Of ze het nu hebben gedaan of niet. Deze podcast maakte ik met Podworkz, met wie ik veelvuldig samenwerk op het podcastgebied. Hun geweldige kennis, talenten en drive motiveren om elke aflevering perfect te maken.

De officieren kregen trouwens ook een kijkje in mijn wereld. Voor iedere zaak in deze podcast maakten RasFilm en ik korte videotrailers om te delen online en op social media. We trakteerden de officieren op een dagje draaien, een shotje hier of daar én het nodige acteerwerk. Oordeel zelf of ze dat gelukt is:

 

 

Alle andere videotrailers zijn hier te bekijken. Naast stem, interviewer en videomaker ben ik ook als designer betrokken bij Het Oordeel van de Officier. Ik ontwierp de podcasttegel zoals te zien bovenaan deze pagina en de animatie in de videotrailers.

De podcast is bijzonder goed ontvangen, met ruim 10.000 luisteraars per aflevering. Daarom zijn er plannen om een tweede seizoen te maken. Houd de podcastkanalen in de gaten!