ikbenanimator

Elfsteden Triatlon

ikbenanimator

Elfsteden Triatlon

Eind juni 2023 zwom, fietste en wandelde Maarten van der Weijden de Elfstedentriatlon. NOS en KRO-NCRV deden er verslag van en ik verzorgde de vormgeving van de programma’s op televisie alsook de online video’s voor o.a. de social media kanalen van NPO3.

Tijdens het ontwerpen zocht ik naar manieren om de triatlon in 1 beeld te vangen. Dat beeld werd de basis van alle vormgevingselementen die nodig waren om de verschillende uitingen een gezicht te geven. Ook mocht er plaats zijn voor de saamhorigheid die het evenement losmaakte in Nederland en in het bijzonder in Friesland. De kleuren zijn afgeleid van de Friese vlag en de hartjes werden als extra beeldelement ingezet. Zie hieronder de opbouw van het design.

Het design werd goed ontvangen. Uitdaging in dit project was het compatibel maken voor zowel TV als online. Door met kleine kleurvariaties te werken en versies te maken voor de verschillende apparatuur die gebruikt wordt, was ook dit in een mum van tijd gefixt. Vooral door mijn ervaring met het werken voor televisie als online.

En zo komt het er dan uit te zien in de uitzending: