ikbenstem

Flikken de Podcast

ikbenstem

Flikken de Podcast

Flikken Maastricht is de langstlopende dramaserie van Nederland. Al 16 seizoenen volgen we de avonturen van Wolfs (Victor Reinier), Eva (Angela Schijf), Marion (Oda Spelbos) en Romeo (Sergio Romero IJssel). AVROTROS vroeg mij een podcast over de politieserie te presenteren: Flikken de Podcast. Met liefde!

Ik had één voorwaarde, ik wilde de podcast ook maken: inhoudelijk meedenken, interviews afnemen en mij bemoeien met scripts en edits. Partners in deze fictieve crime waren de mensen van PodWorkz voor seizoen 1 en voor seizoen 2 waren dat Jasper Stads en Joep Wiertz. Een enthousiast team talentvolle producenten, redacteuren en audiotechnici met wie ik direct klikte. Het doel was duidelijk: een mooie audioproductie maken.

De gesprekken waren een feest om te doen. Ik wist de gasten, die normaal liever achter de schermen blijven, op hun gemak te stellen en zo vertelden ze mij de mooiste anekdotes. De podcast werd een ode aan, zoals Angela Schijf ze noemt, de Flikken familie. De Flikken crew die al jaren met hart en ziel aan de serie werkt. Van stunts, kleding en wapens naar verhaallijnen, locaties en bad guys. 

Ik voelde een connectie met die hardwerkende crew, omdat er zoveel passie in de serie zit. Diezelfde passie stopte ik in de voice-overs die de quotes van cast- en crewleden aan elkaar verbonden. Dat maakt deze podcast een feel-goodcast die je met gemak een stukje mediawereld in sleept.

Na het grote succes van seizoen 1, kwam er in 2023 een tweede seizoen waarin dieper werd in gegaan op de impact van Flikken, de Art Department, de acteurs achter de hoofdinspecteurs én de helden van licht camera en geluid. Het seizoen eindigde met een unieke audiotour over de set in Maastricht. Kortom een echte aanvulling op het eerste seizoen en een must voor de échte Flikken fan. En dat kondigde we aan met een trailer in Flikkenstijl!

ervaringen

 • Ik heb 2 geweldig leuke middagen gehad met Ben! De live podcast op het NPO podcastevent en het interview voor Flikken de Podcast. Wat 'n goeie en enthousiaste man! Goed geïnformeerd, aardig en goed in z'n werk. Top!

  Oda Spelbos — Actrice - Marion Dreesen in Flikken Maastricht

 • Bens enthousiasme en interesse nodigen je uit tot vertellen. Zijn vertaalslag naar de podcast voor het publiek vond ik passend bij ons beroep en bedrijf. Het is fijn dat iemand zo’n brug slaat van ons vrij onbekende werk achter de schermen naar een breder publiek.

  Marco Maas — Stuntcoördinator Flikken Maastricht / Stuntteam de Beukelaer

 • Voor ons allebei was Flikken de Podcast een nieuw avontuur dat absoluut smaakt naar meer. Ben is een bevlogen, betrokken en creatieve podcastmaker. Iemand die door zijn enthousiasme en oprechte interesse mensen op hun gemak stelt waardoor de podcast vol zit met mooie, inside verhalen. Dat hij daarnaast ook alle vormgeving heeft gedaan, maakt het een fijn totaalplaatje. En last but not least is Ben gewoon een super aimabel, lief mens! 

  Brenda Matthijs — Eindredacteur Drama AVROTROS

 • Ik had de eer om met Ben seizoen 2 van Flikken de Podcast te maken. De ‘eer’ klinkt overdreven, maar het dekt precies de lading. Ben stopt extreem veel enthousiasme en energie in ieder project, en dat zie of in dit geval hoor je terug. Ben gaat voor de hoogste kwaliteit en het liefst nog iets meer. Met zo iemand samenwerken is een genot en voelt echt als een eer.

  Jasper Stads — Podcastmaker - partner Flikken de Podcast

De podcast is een succes met meer dan 250.000 luisteraars en een nominatie voor de Dutch Podcast Awards. Fans deelden massaal hun enthousiasme via de social media kanalen van Flikken Maastricht. Er werd zelfs een nieuw podcastpubliek aangeboord naar tevredenheid van de NPO. Het resulteerde in een live-uitzending tijdens het NPO podcastevent in Tivoli Vredenburg. Ik haalde herinneringen op, praatte live bij met bekende gasten uit de podcast en speelde een quiz met de aanwezige fans.

reacties

 • Heel fijne podcast. Goed verzorgd, geen eindeloze interviews met interrupties, technisch kwalitatief goed. Het oprechte enthousiasme van Ben spat ervan af. Hij is duidelijk een échte fan en oprecht geïnteresseerd in wat de geïnterviewde vertelt.

  Bas Fokken

 • Wie nog niet geluisterd heeft: DOEN! Echt een aanrader.

  judithhoffman165

 • Wat een leuke podcast, klein tipje de flikken familie zit nog wel te wachten op seizoen 2 van de podcast

  guusjenoore

 • Gefeliciteerd met de meer dan 100.000 streams! Meer dan verdiend! Uiteraard luister ik elke week als er een nieuwe aflevering uitkomt van de podcast! Leuk om al die informatie te horen over mijn favoriete politieserie!

  christiaanknoop

 • Fantastisch! Het is fascinerend om met jullie zo achter de schermen te mogen kijken!

  annavdgaast