ikbenanimator

NOS Jeugdjournaal

nos jeugdjournaal design ikbenprins animatie ontwerp

ikbenanimator

nos jeugdjournaal design ikbenprins animatie ontwerp

NOS Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal stapte over naar online. Althans, voor hun ochtenduitzending. Er werd een studio gebouwd in het NOS gebouw en er moest nieuwe vormgeving komen, aansluitend bij de online huisstijl. Ik kreeg de eer.

Levendig, kleurrijk, bruisend zijn woorden die wij aan de huisstijl van het Jeugdjournaal hebben gegeven en deze komen mooi tot uiting in de vormgevingselementen in deze vernieuwde uitzending. Van bumpers tot stellingen en van WhatsApp-berichten tot de eindkaart met verwijzingen.

Ook dacht ik mee met de implementatie van de vormgeving. Eigenlijk moet er zo min mogelijk tijd besteed worden aan de standaard vormgeving, dat moet een invuloefening zijn. Daarom bouwde ik templates en standaardiseerde ik de vormgeving in de systemen van de NOS. Daarnaast maakte ik een bibliotheek van effecten die redacteuren zelf kunnen toevoegen aan hun verhaal om ook in de items een stukje stijl terug te laten komen. Zo kan de vormgever van dienst zich storten op de lastigere uitleganimaties.