ikbendesigner

Roet in het eten

ikbendesigner

Roet in het eten

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, afgekort de NVWA. Iedereen heeft er wel eens van gehoord. Maar wat doen die mensen nou eigenlijk? Daar geven ze graag zelf antwoord op.

In de podcast Roet in het eten maak ik kennis met de rechercheurs van de NVWA-IOD, de opsporingsdienst van de NVWA. Zij bestrijden fraude waarbij voedselveiligheid, volksgezondheid en de gezondheid van planten en dieren in Nederland in het gedrang komt. 

In deze 5-delige podcast neem ik de luisteraar mee in 5 cases uit het IOD verleden. Aan de hand van quotes van betrokkenen ontvouwt het onderzoek zich: hoe hebben ze de fraudeur kunnen pakken? De rechercheurs vertellen gepassioneerd, dat werkt op mijn enthousiasme. En daarmee leid ik je door de verschillende facetten van het onderzoek.

De productie is in handen van ikbenprins en Podworkz. We zijn creatieve types met een liefde voor het audioverhaal. Waar ik focus op inhoud, interviews en voice-over, focust Podworkz zich in dit project op productie, redactie audio en edit. En de grafische toevoegingen? Ik kon het niet laten die ook te verzorgen.

ervaringen

  • Ben heeft de podcast Roet in het eten voor ons gemaakt. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Hij is een echte verhalenverteller. Verwondering en onbevangenheid vormen de basis van zijn werkwijze.

    Bart Fortuin — woordvoerder NVWA

  • Als audio-engineer en studio-eigenaar werk ik al jaren met zeer uiteenlopende voice-overs. Ben is daarin een prachtige aanvulling. Een energiek, warm stemgeluid met een rauw randje. Extra fijn aan de samenwerking is dat Ben goed te regisseren is. Hij staat open voor feedback en heeft het vermogen om dat wat hij hoort in dezelfde stijl en intonatie na te doen. We zien hem graag in de studio!

    Ivo Samplonius — audio-engineer Studio IVO BV

  • Voor meerdere verhalende podcasts deed ik bij PodWorkz samen met Ben de productie en redactie. Dat was vanaf moment één zeer productief, lekker snel, energiek, inhoudelijk goed en bovenal ontzettend gezellig. Als team knalden we succesvol door de projecten heen. Kan niet wachten op de volgende!

    Rebecca van der Weijde — creatie producent Podworkz