ikbenanimator

Proof of Provenance

proo of provenance ikbenprins

ikbenanimator

proo of provenance ikbenprins

Proof of Provenance

Een ingewikkelde techniek over het labelen van online content om te weten wat de oorsprong ervan is. Hoe leg je dat uit?

In samenwerking met Bart Jan Cune van Newsmakers zocht ik naar de juiste taal. Hij in tekst en ik visueel. Samen kwamen we tot deze animatie voor het Proof of Provenance concept.

De kleuren waren een gegeven, de rest van de grafische uitingen niet. Ik ontwikkelde deze vormtaal puur vanuit wat er was: het logo. De animatie is minimalistisch, wat zorgt voor focus. En hij krijgt sjeu door het toevoegen van bewegingslijntjes, patronen zoals de gestreepte cirkels en constant bewegende elementen. Daardoor voelt de animatie toch rijk. Op dit snijvlak begeef ik mij graag als animator. Less is more, zonder goedkoop of eenheidsworst te worden.

ervaring

  • Een samenwerking met Ben heeft vrijwel altijd mijn eerste voorkeur. Hij is maker én strategisch denker, een combinatie die zeldzaam is in ons vakgebied. Ben denkt altijd scherp mee en zijn jarenlange redactionele expertise helpt om verhalen te maken die het gewenste doel treffen, ook buiten de media.

    Bart Jan Cune — Newsroom Innovatie - NewsMakers & AudioProducent - AudioMakers