ikbenanimator

On the record

ikbenanimator

On the record

In de online docu ‘On the record’ van AVROTROS volgen we 3 roeisters naar hun Olympische droom in Tokyo in 2021. De docu is ontzettend persoonlijk omdat het gros gefilmd wordt door de dames zelf. Corona en blessures gooien roet in het eten en daar gaat iedereen anders mee om. Maar de emoties zijn groot. Het geeft een uniek kijkje in het hoofd van de topsporter op weg naar haar prestatie.

Fotograaf en content creator Joy Hansson vroeg mij bij het team om vanuit mijn visuele kennis de documentaire aan te kleden. En heel eerlijk? Ik vond dat de documentaire niet zoveel nodig had. De beelden waren prachtig, het gaf de juiste feel. Het enige wat de docu kon gebruiken? Een grafisch element die verschillende beelden en hoofdstukken aan elkaar kon verbinden. Dat werd de grafische witte golf. Deze golft over, door en achter elementen in beeld gedurende de documentaire. Daarnaast zorgt de golf voor herkenning in de communicatie over de documentaire. 

De golf is dik en aanwezig, daar moest een passend font bij dat daar niet voor onder doet. Het moet een duidelijk font zijn dat ook goed leesbaar is op kleine telefoonschermen waar de online docu ook op gekeken wordt. Met de Galano vond ik een goede match. Golf en Galano maken de documentaire stoer, sterk en een geheel. En het was een eer om samen te werken met goede makers als Joy Hansson, Erwin Veenhof en Nina Peijen

Ervaringen

  • Ben is een cadeautje. Hij is als geen ander in staat aandachtig naar je wensen te luisteren, actief mee te denken en je project naar een hoger niveau te tillen. Je haalt met Ben bovendien een toegewijde en vrolijke dosis energie in huis. Werken met Ben is wat je wil. Bel die man.

    Joy Hansson — Content creator