ikbendesigner

INTOS huisstijl

ikbendesigner

INTOS huisstijl

INTOS is al jaren een toonaangevend bedrijf op het gebied van maatwerk interieurs. Mijn vader is vanaf het begin betrokken bij het bedrijf en als kind huppelde ik er al rond. Had er zelfs mijn eerste baantje. En nu, zo’n 30 jaar later mocht ik de huisstijl onder handen nemen. Moest het helemaal anders? Nee, maar het moest wel duidelijker, strakker, chiquer. Die uitdaging nam ik aan, samen met vriend en sterontwerper Sydyh Flemm van Studio Nuleflzeven.

Na een uitgebreide analyse hebben we de huisstijlregels aangescherpt. Strakkere afspraken voor strakkere, verzorgdere designs. Om de huisstijl naar nu te trekken voegden we een nieuw (web)font toe en gaven we de kleuren een update: feller en minder keuze. In uitwerkingen maakten we ook scherpere keuzes waardoor er minder variatie mogelijk is. Dat klinkt misschien beperkt, maar zorgt juist voor eenheid in INTOS’ uitstraling.

De grote uitdaging was hoe om te gaan met beeld? De driehoeksvorm biedt niet altijd de beste uitsnede, dus kozen we ervoor combinaties tot recht-toe-recht-aan te maken met uitgesneden beelden om toch de huisstijlvorm herkenbaar door te voeren.

In het huisstijlhandboek komt alles samen. Deze vormt de basis voor alle toekomstige uitingen van INTOS.