ikbenpresentator

Kijkwijzer

ikbenpresentator

Kijkwijzer

De gemiddelde televisiekijker kent Kijkwijzer. Het platform dat informeert tot welke leeftijd beelden schadelijk kunnen zijn voor kinderen. De iconen komen terug op televisie, maar ook in online video’s en mediadragers als DVD’s. Maar wie kent die waarschuwende iconen toe aan producties? Dat doen de codeurs. En voor de opleiding van die codeurs maakte en presenteerde ik een serie explainers in samenwerking met RasFilm. Deze videoserie was een pilot.

Kijkwijzer vroeg mij een serieuze, gedragen toon aan te slaan om te laten zien hoe belangrijk het is een goed advies te geven. Teksten waren kort en de informatiedichtheid hoog, om de boodschap over te brengen was rust nodig. Het was een uitdaging om mijn energie wat te temmen, maar het had resultaat. En dat niet alleen in het Nederlands, er was ook een Engelse variant nodig.

Het was belangrijk een goede balans te vinden tussen de studio, de presentator en de graphics in beeld. Samen moeten ze het gehele verhaal vertellen en de juiste accenten weergeven. Daar hebben we tijdens het produceren constant op gelet.

ervaringen

  • Wat is het heerlijk om met Ben Prins samen te werken! Als presentator weet hij precies wat de wens is en weet dan ook de juiste tone of voice te gebruiken. Niet alleen het eindresultaat is dan goed, maar hij maakt van de dag zelf ook een feestje en neemt iedereen mee in zijn enthousiasme.

    Martijn Ras — RasFilm