ikbenanimator

De Pittige Telekids Collectie

ikbenanimator

De Pittige Telekids Collectie

Wat doe jij als je de kans krijgt samen te werken met je jeugdhelden en inspiratiebronnen? Dan zeg je direct ja! Helemaal als dat Irene Moors, Carlo Boszhard en uitvoerend producent Daphny ‘De Buurvrouw’ Muriloff van het legendarische Telekids zijn! In 2019 organiseerden zij een tentoonstelling over 10 jaar Telekids in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn, genaamd ‘Carlo & Irene de Pittige Telekids collectie’. De relikwieën werden van zolder gehaald en de oude banden werden afgestoft.

Dennis van Schajik verzorgde het prachtige artwork. Ik kreeg de eer het artwork te animeren om de tentoonstelling een passende smoel te geven. De animatie is niet groots of lang, maar om eer te doen aan het iconische programma is over elk beweginkje 6 keer nagedacht. 

Daarnaast kwam er een boek met herinneringen en foto’s aan 10 jaar Telekids. In het boek vind je QR-codes die verwijzen naar video’s die ik gemonteerd en geanimeerd heb. Verder verzorgde ik de edit en animatie de videoschermen in de tentoonstelling. Alsof je een schatkist opentrekt met jeugdherinneringen, zo voelde het om aan dit project te werken.

Ervaringen

  • Ben is in staat onder grote druk verrassend creatief uit de hoek te komen en tot het laatste moment scherp te blijven. Ben maakte onze Telekids tentoonstelling nog mooier dan hij al was.

    Irene Moors — Presentatrice

  • Ben is één van de pijler onder onze tip top tentoonstelling "Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie”. Ongekend positief, creatief en vakkundig heeft hij, uit enthousiasme voor de show, een onbetaalbare bijdrage geleverd in ideeën, vormgeving en video editing. Bel Ben! Word je blij van!

    Daphnhy 'de Buurvrouw' Muriloff — Uitvoerend producent

  • (Samen)werken met Ben is een feest! Niet zo een waarbij je zelf de slingers op moet hangen, nee dat heeft Ben allang gefixt. Meerdere keren heb ik met Ben samengewerkt en elke keer weet hij je te verbazen en verrassen met zijn kunnen. Of het nou is met zijn designs, animaties of als visite tijdens de decembermaanden: succes gegarandeerd maar bovenal een workout voor je lachspieren!

    Dennis van Schajik — Endandendus